Monday, March 26, 2012

Hanya Allah yang Tahu

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih
Selawat & salam atas baginda Rasulullah SAW, ahli keluarga baginda, para sahabat, para tabii tabiin, seluruh umat Islam.
Syukur Alhamdulillah atas segala nikmatNya, redha Alhamdulillah atas segala ketentuanNya.


Dunia senda gurau! Ayat ringkas yang melambangkan pelbagai persoalan kehidupan. Mampukah? Mampukah? Mampukah?Dulu, lantang bersuara itu imej dirinya. Kini, diam memedihkan hati itu kebiasaannya.
Dulu, lakukan sahaja apa yang difikirnya betul prinsipnya. Kini, lakukan apa yang orang lain rasakan betul sehingga dirinya rasa 'ini bukan diriku'.
Dulu, senyum itu sentiasa di bibir menjadikannya ceria. Kini, senyum itu dikatakan fitnah hingga akhirnya menjadikan dirinya mudah berubah watak.
Dulu, dirinya sayang pada semua yang ada padanya. Kini, dirinya mudah melepaskan segalanya.
Dulu, dia adalah dia. Kini, dia adalah hasil bentukan mereka.
Dia sangat merindui dirinya. Jangan dijaga diri terlalu erat hingga merasakan hidup dalam nafas tersekat yang menanti masa untuk pergi ke dunia akhirat.

"Ya Allah...tiada apa lafaz yang mampu diluahkan, Tak terdaya lagi untuk terus mengadu. Sebagaimana mulut yang terus membisu, begitu jua hati yang semakin sepi dari berkata-kata. Ya Allah yang maha Mengetahui, lepaskan dari semua ini. Ikhlaskan hati menerima ketentuan. Cukupkan dalam hati hanya Kamu."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...